Velddagen PI4GAC in Vuren

Vrijdag 2 september 2022.

Vanmorgen nog de laatste dingen in de bus geladen en nadat we alles nog een keer hadden nagelopen reden we via de dijk naar Gorinchem, alwaar we achter een buitenlandse vrachtwagen kwamen te zitten die niet opschoot. Nadat hij via de Nieuwe Hoven richting Arkel was gereden dachten we dat we het lek boven water hadden, we waren een half uur verder inmiddels, en wederom kwam er een nieuwe vertraging in zicht. De Haarbrug stond wagenwijd open om er een schip door te laten. Nadat we een kwartier hadden stil gestaan werd de brugbediener wakker en konden we weer verder. De rest van de tocht verliep zonder problemen, we arriveerden op camping de Leuvehoeve.

. De eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen maar nadat we goed en wel een beetje op zijn plaats stonden kwam hij vertellen dat die plek bezet was voor een ander. Hierdoor moesten we een stukje verhuizen naar een plekje aan de andere kant van het veld. Dit was ook weer snel geregeld, en nadat we de luifel hadden uitgedraaid waren we weer een uur verder. Zo links en rechts een beetje kletsen met de zendmaten, en na een vluchtig onderhoud met iedereen lukte het toch nog om rond 12.00 uur opgesteld te zijn.

De rest van de middag werd doorgebracht op het veld waar het 28 graden was, en de vooruitzichten waren goed. Om vijf uur heb ik de menukaarten voor het etentje wat Gert en Thea nog tegoed hebben weggebracht, om 18.00 uur is het inloop, en om 18.30 wordt er opgediend.

Eigenlijk hadden we een etentje aan Johan en Corrie aan moeten bieden omdat zij naar Frankrijk vertrekken. Maar na overleg hebben we toch maar besloten dit op een later tijdstip te doen, als ze weer een keer in Holland zijn. Van het bestuur kreeg Johan een fles prima Whisky, en ook voor Corrie was er een presentje wat door Gert werd aangeboden voor de bewezen diensten voor de vereniging.

Na een heerlijk etentje wat werd afgesloten met ijs en koffie gingen we weer terug naar de camping, inmiddels was het aarde donker geworden en tijd om te gaan slapen.

Zaterdag 3 september 2022

De velddag is een feit, van alle kanten stromen geïnteresseerden toe die aan dit evenement deel willen nemen. Zo ook Bart en Wout Verlaan, die een heel zendstation opstellen op het veld.

Het is wederom prachtig weer, en de zon schijnt een put in de grond. Na de middag verschijnen ook de aanmelders voor de BBQ welke om half 6 zal aanvangen. De voorzitter van PI4GAC kwam ook nog even langs…..op de fiets!!!

Hiervoor hebben zich er een man of 28 aangemeld en al is er voldoende vlees voorradig, de BBQ capaciteit is veel te weinig om het een succes te laten worden. Het is dringen geblazen, en iedereen moet zijn eigen vlees bakken.

Maar goed, het lijkt wel of het een verdienmodel is voor de campingbaas die wel in de haast een beheerder van de koelkast aan liet rukken welke een glaasje frisdrank verkocht voor €2,50 uit een grote fles, maar niemand stuurde om het vlees te braden. ik denk dat we dat de volgende keer anders moeten regelen. Maar wel alle lof voor Gert en Thea die hiervoor veel werk hebben verzet.

Enige tijd later kwam PA5BAS nog met een mobiel station wat bij een boompje werd opgesteld om wat CW verbindingen te maken. Radioamateur pur sang en leuk om dat zo bezig te zien.

Zondag 4 september 2022.

Deze morgen was het weer vroeg dag, en ook nu stroomden de bezoekers het veld op waaronder Gerard PD0MNO met zijn konijntje. Deze dag was er niets geregeld voor het eten, dus moest iedereen voor zichzelf zorgen.

Om 11.00 uur startte Gert met de ronde van Gorkum en kwamen de meeste inmelders vanaf het veldweekeind. Al met al was het toch weer een leuke ronde waar iedereen zijn of haar zegje kon doen.

We nemen afscheid van Johan en Corrie die naar Frankrijk afreizen, en ook Hubert en Debbie gaan naar huis en ook Bob met zijn meisje uit Gouda.  Na de middag zijn wij op de fiets geklommen om via allerlei paadjes en doorsteekjes af te reizen naar Heukelom alwaar men met de voorbereidingen van een straatfeest bezig was.

Allerlei onderwerpen waren per wijk in dit leuke stadje verdeeld. Zo is er een grote collectie van elpees welke men aan de hekjes heeft bevestigd, en ligt er een heuse replica van het Veronica schip.

Nou ja, in kleine vorm dan wel!! In een ander deel is er een verzameling van de elf steden tocht te zien, en weer een ander deel heeft de zomer als onderwerp. Ook is er een heuse gouden koets gebouwd in een ander deel wat over het Koningshuis gaat. Kortom veel te bekijken en als afsluiter drinken we wat op een bankje aan de haven waar verschillende plezierjachten afgemeerd liggen in de Linge.

Ook wordt er gezwommen en zet het pontje de mensen over naar de andere kant. Terug op de camping hebben we nog wat soep en brood gegeten en zijn we Sávonds een wijntje wezen doen bij Ron en Yvonne. Jan en Almar zijn daar ook, en als de wijn ingeschonken is moeten Ron en Yvonne met spoed weg naar een inbraak alarm, zodat het een rommelige avond was. 4x stroomuitval door waarschijnlijk vocht zet ons in de voortent in het donker. Als Ron en Yvonne terugkomen bleek het de schoonmaker te zijn geweest die het alarm veroorzaakte. Morgen rijden we door naar Maria Hoop in Limburg.