Vakantie 2019

Woensdag 28 augustus 2019

Na enige dagen van voorbereiding was het vandaag zover dat we met vakantie kunnen gaan. Vanmorgen eerst nog even een druppie gasolie laden op de oude locatie van Lukoil. Op 31 augustus wordt de nieuwe locatie in bedrijf genomen maar dan zitten we in Luxemburg. En nog even bij de winkel langs voor wat laatste aankopen van levensmiddelen. Bij het starten bleef het lampje van het gloeien branden, bij Arie van Dijk even wezen vragen wat er aan de hand kon zijn, Waarschijnlijk is er een gloeipit overleden. Dit hoeft nog geen directe actie, dus geen paniek. Gisteren de fietsendrager er op gezet, en vanmorgen de fietsen geladen. Dat is voor het eerst dat we ze mee gaan nemen. Wellicht kunnen we wat mooie routes fietsen langs de Our waar het redelijk vlak is. De reisbestemming is eerst naar Noord Luxemburg om even op een camping in Lieler te gaan kijken. Met een mooie omweg binnendoor langs de Duitse grens hopen we daar vanmiddag te landen.

Nadat we vertrokken waren ging het in de richting van het zuiden. Het was warm, en de zon was eerst achter de wolken. Later toen we voorbij Eindhoven waren werd het weer zonnig. Op een gegeven moment viel de turbo weer uit en verloren we snelheid. Dus op de volgende parkeerplaats maar gestopt om overnieuw te starten. Dit verhelpt het probleem, en alles werkte weer. Net voor Maastricht haalden we een vrachtwagen in die op de extra toegevoegde spitsstrook reed, toen we er naast waren kwam die opeens om. Een snelle reactie naar links leverde wel een hoop getoeter op van de linker baan , maar alles ging mis. Het vliegveld kwam weer in beeld , en ook de tunnel bij Maastricht. Even keken we om over Kadier en Keer te rijden, maar dan hadden we er voor de tunnel af gemoeten. Even verder zijn we gestopt voor een broodje en een bakje koffie op het bekende koffieplekje.

Het was rond half twee geworden, en het werd dus tijd voor wat te eten. En weer door in de richting van een stukje binnendoor naar Battice waar we de snelweg naar het zuiden opgaan. Als we in de richting van st Vith komen dan zijn er weer werkzaamheden op de tegemoedkomende baan. Gelukkig kunnen we er nog af bij afslag 15, en enige tijd later stoppen we bij de volgende koffiehalte in Belgie. Daar worden we al gauw weggejaagd door de wespen, dus we gaan weer rap naar de Belgische grens met Luxemburg. Als we daar vanaf Weiswampach een toeristische route willen kiezen lopen we bij de grens met Duitsland tegen een bospad aan. Dus terug maar weer en retour richting Weiswampach en naar de hoofdweg richting Lieler.

Enige tijd later komt de camping in zicht en gaan we inmelden. We kunnen zelf een plekje uitzoeken en beginnen met het afladen van de fietsen.

Sávonds besloten we maar om een frietje te gaan halen, het is 30 graden heet en veel te warm om te koken. Als we de ftituur op de camping binnen lopen dan komen we een oude bekende tegen, het is Erwin die eerder al campingbaas was in Bettendorf en ook enkele jaren in Vianden. Nadat we gegeten hadden kregen we buren, twee jonge gasten met een brommer en een karretje er achter. Zij waren een vakantie aan het houden met een tentje en dat was erg leuk om te zien.s Avonds lekker buiten gezeten tot we werden weggepest door de muskieten. Daarna naar bed rond een uur of elf.

donderdag 29 augustus 2019

Vanmorgen vroeg wakker, maar het was nog zo lekker dat we zijn blijven leggen tot half negen. Daarna lekker buiten gegeten. De gasten achter ons met de bromfietsen zijn aan het opbreken en gaan later weer weg in de richting van Monchau, zoals ze vertellen. Die hebben dus nog een hele trip te gaan. Het is nog steeds mooi weer en een temperatuur van 24 graden. S’middags eerst even lopend rond de camping gekeken, maar omdat het allemaal steil naar beneden gaat hebben we maar snel de fietsen gehaald, tegenover de camping naar beneden,

het eerste stukje gaat prima, maar al gauw wordt het zo steil dat we maar weer omkeren. Linksaf is ook nog een pad, maar omdat we niet weten of dat rondloopt en ook naar beneden gaat besluiten we maar om het weggetje voor de camping af te fietsen tot ook dat weer te steil wordt. Daarna besluiten we de weg terug naar de snelweg te volgen, waar we later tegenaan rijden. Het fietspad is ver te zoeken en we gaan maar weer terug. We zien wel een smal wegje wat parallel aan de weg loopt en besluiten dat uit te fietsen. Dat eindigt ook weer bij de doorlopende snelweg van Weiswampach naar Diekirch. Weer terug dus en ook bij de windmolen gaat het snel hellingafwaarts.

We besluiten maar terug te gaan naar de camping omdat fietsen hier al gauw verkeerd gaat, en je moet ook weer terug helling op om thuis te komen. 6 kilometer gefietst en nog geen steek verder. Lekker terug op de camping nog in de zon gezeten.

Vrijdag 30 augustus 2019.

Deze morgen wordt ik door Gert geapp’t dat de repeater van ON2TB glashard doorkomt in Gorinchem. Door het opwarmen van de luchtlagen zijn er condities. Nadat we even geschakeld hebben naar de frequentie komt het hier luid en duidelijk binnen, en horen we dat hij om 11.00 uur weg wil rijden samen met Hubert. We laten deze repeater maar bijstaan omdat er waarschijnlijk vanaf Maastricht al mobiel overheen gewerkt kan worden. Later bleek dit ter hoogte van Weert al mogelijk te zijn. Fantastische verbindingen op de repeaters in UHF en VHF. Rond 12.00 uur zouden we nog een koffiedrinker krijgen. Dennis was onderweg vanuit Frankrijk en had gebeld dat hij een bakkie kwam doen. En om 10 over 12 kwam hij inderdaad aangelopen.

Gelijk buiten maar een broodje gegeten en lekker buiten gezeten. Zo was het hem toch nog gelukt om langs te komen voor een bakkie, al was het niet zoals hij gepland had met de auto in het weekeind. Om 14.00 uur ging hij weer weg in de richting van Maastricht, en richting huis. Rond diezelfde tijd kwamen de eerste signalen weer door van Gert welke met Hubert onderweg was in de richting van Reisdorf. Ook waren Yvonne en Ron deze morgen vertrokken met hetzelfde doel. En Johan en Corrie waren ook onderweg in de richting van Lieler om een nachtje met ons op de camping te staan. Die kwamen om een uur of vier binnengereden en vonden een plekje achter onze bus. Omdat we voor 5 uur broodjes moesten bestellen gingen we na de koffie eerst naar de receptie. Daar vroegen we gelijk of we sávonds konden komen eten, wat mogelijk was om 19.00 uur. Tot die tijd lekker buiten gezeten en om 19.00 uur aangeschoven voor het eten.

We kregen een fantastische maaltijd voorgeschoteld en gingen om kwart over 9 voldaan van tafel en in de richting van de bus. Daarna het bed in gerold.

Zaterdag31 augustus2019.

Deze morgen gaan we verkassen, wel jammer want camping Trois Frontieres is een fantastische plek om te staan. Ondanks dat je er wegens het hoogteverschil moeilijk kan fietsen is het daar wel een paar dagen uit te houden. Lekker onder de bomen en toch volop mogelijkheden van zon.

Als ik gebadderd heb en gegeten gaan we opruimen en inpakken. Dit jaar is het laden van de fietsen er bij gekomen. Jammer dat we hier niet beter met de fietsen uit de voeten konden want het is een prima camping. Als we goedemorgen tegen Johan en Corrie geroepen hebben zijn we eerst gaan eten, de broodjes worden hier aan de deur bezorgd, een prima service. Een half uur later hebben we de antenne laten zakken en de stoelen ingepakt, Fietsendrager en de fietsen er op en binnen alles vastgezet. Johan en Corrie vertrokken omdat zij nog moesten gaan winkelen in Diekirch.  Erwin (de campingeigenaar) kwam ook nog even langs om een praatje te maken. Ik ben toen gelijk maar met hem meegelopen om de camping te betalen. We mochten terugkomen hoorden wij, en dat zijn we zeker van plan, het was een fijn verblijf. Als we enige tijd later ook wegrijden zijn we onderweg naar Reisdorf.

Daar de weg naar Dasbourg Pont gesperd is rijden we over Putscheid naar beneden, een heftige afdaling, en via Bivels komen we aan in Vianden waar we eerst  even gaan tanken. Daarna gaan we weer door naar Bettel, en komen enige tijd later aan in Reisdorf op de camping.

Daar worden we verwelkomd door Gert die ons op 350 binnen gepraat heeft. Johan zat net voor ons en zodoende was de hele club compleet. Als we uitgeladen hebben is het tijd voor een koud sapje. Gert haad idee om de uitgespannen antenne over de Sure te trekken om zo meer afstraling te krijgen. Even later gaat hij te water om naar de overkant te lopen.

Hij krijgt al snel gezelschap van de buurhond die het prachtig vindt. Enige tijd later is de antenne opgespannen en kan er gefunkt worden. Omdat we deze middag een BBQ willen houden moet er vlees gehaald worden voor de BBQ. We besluiten dus naar het winkeltje in Obersgegen te gaan om de nodige inkopen te gaan doen. Nadat er een lijst is opgesteld rijden Gert, Johan en ondergetekende over Wallendorf naar Korperich/ Obersgegen  en komen een kwartiertje later bij de winkel aan. Rap een karretje gescoord en het inladen kan beginnen. Een BBQ voor 11 man komt neer op een tientje P.P. dus daar zullen we niet van omvallen. Rond een uur of vier worden de tafeltjes bij elkaar gezet en de attributen opgezocht.

Wat later ligt het vlees lekker te sudderen en kunnen we ons tegoed doen. Met een wijntje en een biertje er bij is het leven zo slecht nog niet.

Zondag 1 september 2019.

Deze morgen eerst naar de bakker geweest voor broodjes. Al gauw groeit het idee om een stukje te gaan fietsenfietsen naar Bollendorf Pont. Waar we van plan zijn een terrasje pikken voor een bakkie koffie. Er blijkt een dorpsfeest aan de gang te zijn voor genodigden, en er speelt een bandje wat muziek. Maar daartegenover is ook een terrasje waar we nog net terecht kunnen. Na de rit van 12 kilometer is het goed uitrusten. Als we weer verder gaan dan hebben we de keus uit 2 wegen, de ene loopt over camping Altschmiede en de andere gaat over een hoger gelegen weg. We gaan over de camping waar we een brandweerwagen uit Nederland zien staan. 

Even stoppen voor een foto. Altijd interessant om te weten waar dit voertuig vandaan komt. Er zitten geen kentekenplaten op, dus het is waarschijnlijk een campingvoertuig wat voor brandbestrijding op de camping gebruikt wordt. Als we verder fietsen komen we op een gravelpad uit wat een paar steile klimmen heeft. Omdat Johan stil komt te staan moeten wij er ook af, en hijgend komen we boven. Verder weer over de weg, om bij Dillingen de oude brug over te gaan en de weg te vervolgen. Dan is het vrij vlak totdat we weer aan de camping arriveren. Hier besluit ik eerst een foto van de brandweerauto op Facebook te posten, en al gauw krijg ik bericht dat het de oude 808 van Gorinchem betreft. Wat leuk om die hier aan te treffen. Omdat we geen zin hebben om te koken besluiten we maar om een blik soep open te trekken en brood met hamburger op het menu te zetten.

Maandag 2 september 2019

Vanmorgen eerst weer op de broodjestour geweest, dat is hier gemakkelijk, de bakker zit schuin tegenover de camping. Het idee om pannenkoeken te bakken  wordt goedgekeurd, en we besluiten ook dit weer gezamenlijk te organiseren.

dav

De rest van de dag wordt doorgebracht met camping hangen totdat de tijd gekomen is voor de pannenkoeken. Omdat het nogal waait besluiten we het bij de tent van Gert te doen omdat de brander daar een beetje uit de wind staat. En geruime tijd later wordt de eerste pannenkoek met spek afgeleverd en kunnen we de volgende in de pan doen. Dit duurt even voor iedereen aan de beurt is geweest, maar we zitten er bij en kijken er naar! Na de pannenkoekenronde wordt het al snel kouder en gaan we na het vaatwassen naar binnen.

dinsdag 3 september 2019

Vanmorgen was het weer prima weer, en nadat ik naar de bakker was geweest en broodjes had gehaald hebben we eerst gegeten. Daarna de accu’s van de fietsen aan de lader gehangen. Al gauw werd het idee geboren om een stukje te gaan fietsen.

Thuis had ik een route bekeken waar toch een steile klim in zat bij Hoesdorf. Onderweg daar naartoe reden we vanaf de camping over de brug en naar rechts om zo het fiets-wandelpad naar Wallendorf te nemen.

We sloegen net voor de brug af in de richting van Vianden, maar ook op dat stuk zat er een steile klim in. Toen we bij Hoesdorf aangekomen waren moesten we daar een steile stoep op welke bij het USA monument uit de 2e wereldoorlog uitkwam.

Geen simpele zaak, en puffend en hijgend werd deze barricade genomen. Gelukkig was daar een bank waar we lekker uit konden rusten. Nu ging het weer bergop, alleen een stuk minder steil als de het vorige stuk. In zijn 1e versnelling met maximale ondersteuning haalden we de top, waarna het weer bergaf ging. Aan de linkerkant passeerden we het pruimenboompje wat hele lekkere pruimen produceert in Juni wel te verstaan. Dus effe geen pruimen dus. Zo kwamen we uit bij een oude betonnen paal waar de kogelgaten van de oorlog nog in te zien waren, het is het begin van de USA route.

We volgen verder het pad om te kijken waar het uit komt, en nadat we een paar afslagen naar het bos zijn voorbijgereden komen we aan het eind van het pad wat eindigt in een akker. We rijden weer terug en komen weer bij het betonnen wegkruis uit 1886 waarop de tekst niet meer te lezen is. En stoppen daar bij een bankje, even wat drinken en kijken of ze op de camping nog wakker zijn. We horen Gert, die vertelt dat hij op de fiets naar Dikierch gaat. Even later gaan wij ook weer verder in een pittige afdaling terug naar Reisdorf. Onderaan in de laatste bocht voordat we de hoofdweg bereiken gaat er een pad naar rechts, we gaan even kijken, komen weer in een steile klim, en komen weer bovenop de heuvel uit op een doodlopend pad.

We hebben wel een prachtig uitzicht over de velden in de omgeving. We dalen weer af en komen via de brug weer terug op de camping. Daar hebben we eerst wat gegeten en daarna lekker buiten zitten lezen en zitten slapen.

S’avonds spinazie gegeten en na de afwas naar binnen omdat het rond een uur of 8 al kouder begint te worden. Sávonds het verslag bij zitten schrijven en een filmpje gekeken.

Woensdag 4 september 2019-09-03

Onze 0 NUD hoeft vandaag niet te werken, dus kunnen we gemeenschappelijk het oorlogsmuseum in Dikierch gaan bezoeken. Een deel gaat met de auto, en een deel op de fiets. Via een mooie route langs de Sure bereiken we Dikierch, en komen we aan bij het museum. , de fietsen op slot en na een kwartier is de hele club compleet.

We zijn hier al meerdere keren geweest, en iedere keer weer is het een indrukwekkend gezicht om alles te bekijken. De prachtig opgestelde diorama’s geven een blik hoe het was in de barre winter in luxemburg, en we verbazen ons keer op keer over de vele dingen die men uit de oorlog bij elkaar heeft gebracht.

Nadat we de 10 kilometer weer teruggefietst hebben langs de Sure gaan we boodschappen doen met Yvonne en Hubert, het plan is om er wat vlees bij te halen en dan weer een bbq te houden met zijn allen. We rijden van Obersgegen terug over Vianden en het freetfestijn kan weer aanvangen. Met €3,– P.P. kunnen we weer allemaal ons buikje rond eten omdat de vriezer nog een restje heeft van afgelopen zaterdag.

Vier soorten wijn worden geproefd, en de flessen worden leeg gedronken, op eentje na welke wij gekregen hadden in Lieler. Die beviel niemand, dus hebben we hem maar gedumpt. Om een uur of zeven verslechtert de lucht en vallen er een paar druppels. s’Avonds een filmpje gekeken en om 23.00 de kooi in gedoken.

Donderdag 5 september

Deze morgen om 07.00 uur wakker,  en om half 8 uit bed om eerst naar het sanitair gebouw te gaan en daarna broodjes te gaan halen. Het is bewolkt en de temperatuur is niet erg aangenaam. We hebben de kachel opgestookt, en uitgebreid gegeten, daarna ben ik wezen badderen, en na terugkomst koffie gedronken. Na de middag knapte het weer wat op en hebben we toch nog buiten gezeten.

Tegen de avond werd het weer frisser en zijn we naar binnen gegaan. Omdat de campingbazen vandaag vrij hadden konden we s’avonds een uurtje op audiëntie om af te gaan rekenen want dan kunnen we morgen weg zonder oponthoud. Omdat de luifel nat was had het geen zin om te wachten met indraaien, er werden nog meer buien verwacht in de loop van morgen. Wel vast achter alles ingeladen omdat we verwachten toch niet meer buiten te zitten voor het vertrek.

Hubert is zich klaar aan het maken voor vertrek, en  heeft de jeep op de kar gereden. Morgen om 07.00 uur wil hij vertrekken. Na het eten hebben we een filmpje bekeken en zijn we in de kooi gedoken.

Vrijdag 6 september2019

Deze morgen gaan we weer verkassen, en we hebben de wekker op half zeven gezet om Hubert uit te zwaaien. Het is nog tamelijk frisjes als hij exact op tijd wegrijdt. De bakker is al vroeg open, dus ook eerst maar wat broodjes gehaald. Het is verder op de camping nog rustig, maar nadat we gegeten hebben komt er ook activiteit bij de buren die ook aan het reisklaar maken zijn. Johan is van plan om naar het biermuseum in België te verkassen, Gert gaat richting Gorinchem, en Hubert is al een uurtje onderweg naar Drenthe waar hij nog een evenement terreinrijden heeft. Boudewijn en Julia gaan ook huiswaarts en Gert zijn familie gaan ook terug naar een camping in Brabant. Ron en Yvonne blijven staan en gaan morgen weer naar huis omdat Ron vandaag nog moet werken.  

Gert is ondertussen aangekoppeld en van lieverlee rijdt iedereen van de camping af. Wij hebben geen haast en besluiten voordat we naar Vianden vertrekken eerst nog een bakkie koffie te doen bij Yvonne en bij Ron. Zo tegen elf uur gaan we starten en we besluiten eerst nog even via Wallendorf naar Obersgegen te rijden om te gaan shoppen. Na een mooie reis met steile klimmen en prachtige uitzichten komen we bij het winkeltje in Obersgegen aan. Nadat we de noodzakelijke dingen hebben aangeschaft gaan we richting Vianden, passeren we even later de vroegere grenspost, en zien we de campings beneden liggen. We rijden eerst door naar Camping du Moulin waar maar enkele caravans staan, Dit is een prachtige camping, maar wel duurder dan camping de Lour.

Omdat dit een ACSI camping is kiezen we daarvoor en rijden het terrein op. Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen door een Duitssprekende mijnheer die ons vertelt dat we een vrije plaats uit kunnen zoeken. We boeken voor 2 nachten en gaan even kijken waar we gaan staan.

Plaats nummer 20 is lekker dicht bij een stroomkast, en op een acceptabele afstand van de toiletten. Deze toiletgroepen zijn wel verouderd maar worden elke morgen vroeg schoongemaakt. Omdat het prachtig weer is besluiten we een stukje met de fiets op pad te gaan. Het fietspad loopt achter de camping door en gaat via een oude spoorbrug naar de stad.

Dit is enkele jaren geleden aangelegd, en was mede de oorzaak dat Caming op dem Deich moest sluiten. Daar heeft men nu een camperplaats van gemaakt, en dit jaar waren de toiletgebouwen weer geopend. Dat zagen we toen we daar op verkenning langs reden. Op de camperplaats stond een oude Magirus Deutz waar men een camper van had gemaakt.

Na een rondje door de benedenstad gingen we weer terug via het fiets/voetpad langs de camping en besloten de oude treinroute via de Betteler Gare bovenlangs te nemen. Even verder zien we door de bomen het kasteel van Roth liggen. Een mooi pad wat uiteindelijk bij het nieuw gebouwde stationnetje uitkomt.

Daar hebben we even wat gegeten en gedronken aan de tafeltjes en banken die daar geplaatst zijn.

Na enige tijd rijden we linksaf weer naar beneden en komen langs het kerkhof weer op de weg uit. Een stukje linksaf om zo voorbij de huizen te komen waar een maand geleden een fikse brand heeft gewoed. Er liggen zeilen over het dak, en men is weer bezig om er nieuwe spanten op te zetten. Daarna rechtsaf over de brug bij Roth en weer rechtsaf naar Gentingen. Daar zit zo her en der best een stukje op en neer in de weg, maar het is wel een mooie route om te fietsen. Ik had deze route ook andersom vanuit Reisdorf uitgezet , maar daar waren we niet aan toe gekomen. Dit brengt ons bij het boeren dorpje Gentingen waar de mesthopen nog gewoon aan de dijk liggen en de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het doel was om daar even bij het kerkje te kijken wat mooi opgeknapt is

En ook gelijk bij de daarnaast gelegen camping. Die camping heeft ronde velden en ziet er best gezellig uit. Dus wie weet iets voor een volgende keer. Als we dezelfde weg weer terugrijden komen we weer via de brug bij Roth de grens over en zijn we weer in het Luxemburgse land. Via de weg onderlangs zijn we weer heel snel bij de camping waar we het met het eten vanavond gemakkelijk houden. Wat overschotjes van gisteren en een paar hamburgers. Ik maak een praatje bij de buren en vraag of zij op de camping een zekere Ivo kennen, een Belgische wegenwacht, die was vroeger ook op dem Deich, maar kocht jaren geleden een stacaravan op de camping waar wij nu staan. Maar natuurlijk, kreeg ik als antwoord, alleen hij was er nu niet en zou waarschijnlijk ook dit weekeind niet meer komen vanwege ziekenhuisbezoek van zijn vrouw a.s maandag. Men is dus goed op de hoogte begrijp ik. Wel jammer, want ik had hen graag nog een keer ontmoet. s’Avonds wat gelezen en TV gekeken naar een meegebrachte film.

Zaterdag 7 september 2019

Als we wakker worden regent het, maar we moeten er wel uit voor een sanitaire stop. Dus heel even gewacht tot het ergste voorbij was en toen konden we het wel wagen. De vooruitzichten zijn niet best vandaag en rond 2 uur staat er ook weer een bui op het programma. Eerst dus maar een gang naar de pomp voor een versgebakken stokbrood, en op de terugweg kom ik er achter dat je ook direct vanaf de camping daar naartoe kan lopen zonder via de ingang van de camping te gaan.  Na het eten wat gelezen omdat het toch geen mooi weer is. Om 14.00 uur ben ik op de fiets gestapt voor een reisje naar de brandweerkazerne, het pompjeesbau zoals ze het hier zeggen.

Daar was een aantal van de manschappen al aanwezig en er volgde een hartelijke begroeting.  Dankbaar werd ook gebruik gemaakt van de meegenomen emmer met drop. Even later komt Pascal en die brengt mij op de hoogte van de lopende zaken en rond de bouw van de nieuwe kazerne. Dit blijkt nog geen gelopen klus te zijn, en het kan zomaar dat als het niet doorgaat er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen moeten komen en dan start alles weer vanaf het begin. Er zal dus nog heel wat water door de Our gaan voordat de kazerne er komt.

De nieuwe auto welke is aangeschaft heb ik ook nog niet eerder gezien. Ik krijg een uitgebreide uitleg van het voertuig en later ook nog van de procedure van de verbindingsmiddelen.

Men werkt hier ook met digitale portofoons en die zijn uitgegeven op kleuren. De portofoons hebben gekleurde knoppen welke zo de scheiding maken tussen de gebruikersgroepen.

Een kleur voor de manschappen, en een kleur voor de bevelvoerder, die loopt dus met 2 portofoons rond. Ook zijn er kleuren voor een OVD en een HOVD om het maar even met hier te vergelijken. Na deze uitleg zijn we best dorstig geworden en wordt het tijd voor een kleine versnapering, een lekker biertje dat gaat er wel in. Dat is in het verleden hier wel eens anders gegaan, toen vloeide het gerstenat rijkelijk en ben ik meerdere keren met een lichtelijke zweef naar de camping teruggelopen.

Maar nu houden we het op die erste , die vorletzte en die letzte.  Nadat er uitgebreid afscheid genomen is besluit ik maar weer terug te gaan naar de camping, het is ondertussen halfzes geworden.  We besluiten we maar om wat friet te gaan halen. Dat is hier allemaal vlak bij en als ik daar een verkeerde deur open trek sta ik oog in oog met een oude bekende, JP, oftewel Jean Paul Nagel welke ik vroeger bij de brandweer heb ontmoet. Na even wat gepraat te hebben hoor ik dat ik voor de frieten aan de andere kant via de kroeg naar binnen moet. Nadat ik met de bestelling weer naar de camping vertrokken ben blijken de frietjes heerlijk te smaken en hebben we de avond rustig doorgebracht met een aflevering van Baantjer op de TV.

Zondag 8 september 2019

Vanmorgen waren we bijtijds op, en hebben we het sanitair beproefd, daarna in de richting van de broodjes wat uiteindelijk weer een heerlijk stokbroodje werd. Met een pak melk er bij hebben we uitgebreid zitten eten. Daarna de luifel ingedraaid, van de blokken af gereden en de fietsen geladen.

We reden rond een uur of 10 van de camping weg met droog weer. Via Bivels en Stolzembourg zijn we doorgereden tot we in de richting van Hosingen konden en daar naar boven gereden, Normaal rijden we nog een stukje verder, maar die weg was afgesloten. We hoeven niet meer te stoppen bij de supermarkt om inkopen te doen, dus kunnen we doorrijden bij Weiswampach in de richting van st Vith waar we de rijksweg opgaan. Onderweg tot huis twee kleine files gehad, en de reis zonder verdere problemen afgelegd. Dit was een prima vakantie, een beetje kort maar wel met prachtig weer.