Vakantie 2016 Moezel Luxemburg en Belgie

Voor alle foto’s kijk hier

EKL_6678

Woensdag 07-09-2016

Deze morgen zijn we om kwart over 8 weggereden en na een voorspoedige reis zonder files om half 10 voor Maastricht waar de tunnel nog steeds niet klaar is. Van daaruit richting van het koffieplaatsje waar we een kwartiertje hebben stil gestaan. Na de traditionele foto gaan we weer verder naar de grens met Belgie en enige tijd later rijden we daar zonder probleem de grens over.

ekl_6671c

Bij het kruispunt gaan we richting Battice, en enige tijd later arriveren we bij de rotonde waar we de snelweg op gaan. Het gaat hier ook redelijk snel, en bij de afslag naar st Vith is het nog 100 km te gaan tot Trittenheim. Omdat we onderaan bij de Moezel een afslag te vroeg nemen komen we via de andere kant richting  Leiwen binnen, en onderweg zien we een hele grote kastanjeboom waaronder we de bus parkeren en even een broodje eten.

EKL_6702

We kunnen toch pas  om 15.00 uur terecht op de camping. We rijden onderlangs richting Trittenheim en komen bij de brug uit. Van hieruit staan we zo bij de camping en treffen op de receptie een dochter van Inge  en Norbert. Zij beheert de camping en nadat we hebben ingeboekt gaan we kijken voor een mooi plekje. Bij aankomst hadden we al wat gezien, lekker in de schaduw. Dit was mogelijk en enige tijd later was ik ingeparkeerd tussen twee caravans in. De stroom werd verzorgd en enige tijd later stond Peter Jans voor de deur, onze oude buurman van 2 jaar geleden. Die nodigde ons uit voor een bakje koffie en we wisselden nodige nieuwtjes uit. Ook over de wijnboer welke al enkele jaren ziek is. Ik ga daar naartoe bellen met de vraag of het uitkomt om langs te komen. Dat is goed, en met behulp van een buurman welke met de auto rijdt gaan we die kant op. Als we later de kelder betreden om wat wijn te proeven loopt dit natuurlijk weer helemaal uit de hand, en voor we het weten zijn we zomaar een uur verder. De wijnboer heeft het uitstekend naar zijn zin en drinkt een heel klein beetje wijn mee voor de gezelligheid. Grote verhalen kan hij niet meer doen, maar hij vertelt van een reis naar Nederland en over de wijn. Ik heb mijn wijn gekocht, maar helaas waren maar 6 flessen van de oude wijn meer voorradig zodat we over moeten op een andere wijn. Deze had ik bij Peter al geproefd dus was ik snel klaar. Daarnaast ook nog een flesje of 3 beerenausleze gekocht voor speciale momenten. De kaas en de stroopwafels welke wij meegenomen hebben worden in dank aanvaard en als we wegrijden staat Joepie met de kaas in zijn hand aan de buitendeur om ons uit te zwaaien. Nadat we alles ingeladen hebben wordt het naar de camping getransporteerd. Terug op de camping wordt alles gestouwd en de rest van de avond buiten gezeten en later naar binnen. Om 11 uur naar bed.

EKL_6696

Donderdag 08-09-2016

Vanmorgen vroeg wakker en om 7 uur er uit wat film gekeken op de telefoon, en de bakker afgewacht welke om kwart over 8 aan kwam rijden. Nadat we gegeten hebben zijn we eerst wat kaarten wezen kopen om te versturen. Gelijk ook een klein rondje gelopen. Terug op de camping lekker lui geweest en in de middag de antenne opgezet. Praatje gemaakt met onze buurman uit Denemarken en later in de middag bij Peter en Zwaan de fles van gisteren leeg gemaakt. Sávonds vlees opgegeten met gebakken aardappels en appelmoes. Na de vaat wat gelezen en dit verslag aangemaakt.

 

EKL_6697

Vrijdag 09-09-2016

Eerst weer een reisje naar de bakker voor verse broodjes bij de poort van de camping. En daarna onder het gemalen water doorgerend. Het is weer prachtig weer en de thermometer blijft hangen op 25 graden. We besluiten maar een wandeling te maken langs de wijnvelden en door het stadje wat heerlijk is met deze temperatuur. Later op de dag  de HF antenne opgetakeld en een verbinding met Ernst gemaakt op PI4VAD  op 40 meter. Niet helemaal legaal, maar daar werkte het zeker niet minder om. Daarna zijn we nog een wandeling wezen maken , maar dit was te warm in de zon, op de terugweg een heerlijk ijsje gekocht. Daarna de antennes neergehaald en de mast laten zakken en opgeborgen. ‘sAvonds kip met nasi gegeten en na de vaat kwam er een overbuurman met zijn fototoestel langs. Hij kreeg de zonnekap er niet goed op , maar dit was alleen een kwestie van doordraaien. We hebben met deze 88 jaar oude koloniaal een glaasje wijn gedronken en om half 10 waren we weer binnen, her was om half negen al donker. De camping staat helemaal vol, en morgen gaan we weer verkassen.

Zaterdag 10-09-2016

Vanmorgen eerst weer de gebruikelijke gang naar de broodjeswagen, en daarna buiten gegeten. Al gauw komt de zon er doorheen en wordt het warmer. Eerst in een run naar Peter Jans om gedag te zeggen, en ook tegen Ulie die met Zwaan weg moet om boodschappen te gaan doen. Daarna de stroom af laten sluiten en de rekening betaald.Als we even later wegrijden worden we uitgezwaaid door bekenden en de campingbazin.

Trittenheim achter ons latend reden we  in de richting van Cochem, een mooie route langs de Moezel. Omdat het erg druk was waren de meeste campings vol, en hadden we nog een plekje in Treis Karden. In eerste instantie stelde dit niet veel voor, maar later bleek dat je heerlijk aan de Moezel kon zitten met een windje was het prima te doen onder een boom. s,Avonds soep gegeten en een beefburger met een broodje. Want het was veel te warm om te koken. Toen het donker was hebben we nog een rondje over de camping gelopen en een douche genomen.

ekl_6793

Zondag 11-09-2016

Vandaag is het een memorabele dag 11 september de dag dat in New York de towers instortten , dit jaar al weer 15 jaar geleden. Vanmorgen eerst brood gebakken en buiten gegeten. Dit is een prima camping, alleen is het niet helemaal logisch hoe iedereen staan moet , alles staat door elkaar heen en oogt rommelig. Verder zijn de toiletten en de doucheruimten perfect schoon. Nadat we ingepakt hebben groeten we onze buren en rijden we weg. Onderweg moeten we ook nog even tanken, maar dat zien we wel. We rijden langs de Moezel in de richting van Trier, en nadat we deze mooie tocht even voorbij Bernkastel afbreken verlaten we de moezel en gaan we de binnenlanden in via secundaire wegen lekker binnendoor met als voorlopig doel Vianden om daar even bij de camping te kijken. Als we daar aankomen is het Op dem Deich een trieste geschiedenis, het is een grote bouwput en ook de Moulin is dicht. Jammer van zo’n mooie camping welke op zo’n mooie locatie gelegen is.

dsc01970

Wij zijn daar 25 jaar naartoe geweest met de vakantie, en hebben daar heel wat herinneringen liggen.  Bij de brandweer is ook niets te zien dus besluiten wij maar weer te gaan vertrekken.

Verder dus in de richting van het Mullerthal en als we bij Martbusch arriveren kunnen we daar zelf een plekje uitzoeken. Er is niemand op de receptie en even later hebben we plaats 102 bezet, lekker onder de bomen.  s,Avonds hebben we chinees gegeten en een film bekeken van 0911 van de Broers Naudet.

Bij Camping Martbusch in Berdorf sta je midden in de natuur.

20160913_134547

Maandag 12-09-2016

Vanmorgen om 8uur uit bed, en brood gebakken. Enige tijd later ook de aanmelding gedaan en voorlopig geboekt tot Woensdagmorgen. Het is weer mooi weer en we zijn een rondje om de camping gelopen. Tussen de middag een bakje soep gegeten en Verder wat gelezen en op internet rond gesnuffeld, dit stopte zomaar, en waarschijnlijk door een storing. Met onze 2 accounts welke ik kreeg is er niet meer in te loggen en ook niet op de computer. Verder wat gelezen en een stukje verslag geschreven. Het is hier zo lekker rustig dat we besloten hebben om nog een dag te verlengen en donderdag weg te gaan. Dit in verband met het aangegeven mooi weer op woensdag en een teruggang op donderdag. We kunnen dan doorrijden naar de Belgische grens en dan besluiten nog ergens te gaan staan of om door te rijden naar huis.

EKL_6811

Dinsdag 13 september 2016.

Vanmorgen eerst op ons gemak gegeten, lekker buiten. Daarna de wandelschoenen opgezocht en de vierkante boekjeswandeling gelopen. Vanaf het uitzicht plateau naar beneden en dan de Route volgen. Een mooie route waarbij ik door de duivelskloof naar beneden ben gegaan via de 2 trappen. Gelukkig had ik mijn telefoon bij mij zodat ik met gebruik van de zaklicht app onder in de kloof nog wat kon zien. Nadat ik op handen en voeten door de nauwe opening was gekropen waar het wemelde van de botten, Een schedel lag er niet bij helaas. Kwam ik weer buiten door een nauwe kloof. Even verderop klommen we wat trapjes op en kwamen bij een overhangende rots terecht waar een bankje stond. Het was hier heerlijk koel, en prima vertoeven met de 31 graden welke er op de thermometer stond. Even verderop was men aan het klimmen, en nog verder was er meerdere malen een mogelijkheid om even uit te rusten. De route volgend kwamen we na enkele flinke klimmen bij een uitzichtpunt , van hieruit had je een prachtig overzicht over de vallei, en ook hier stond weer een bankje. Na een tocht terug naar de camping kwamen we achter de camping uit en waren we snel weer op de plaats. Sávonds hebben we aardappels met bonen gegeten en ballen gehakt er bij. Om half elf naar bed.

20160912_105801

Woensdag14 september 2016.

Eerst weer wat broodjes opgehaald nadat ik was wezen douchen, en deze buiten soldaat gemaakt. Daarna de morgen op de camping doorgebracht met wat lezen. Na de middag zijn we vanaf de camping via de vaste staanplaatsen door het draaihek doorgegaan en hebben we route B2 opgepikt, Een fantastische mooie route met veel rotspartijen en bruggetjes .  En bankjes waar we heerlijk hebben zitten lezen. .. Deze route hebben we niet afgemaakt, maar zijn deze bij de weg door het bos Voor we daar waren hebben we nog wat op de bankjes buiten de camping gezeten onder de bomen. gestopt en teruggegaan naar de camping, ondertussen was het al weer half vijf geworden. sAvonds een grote zak friet gehaald en die buiten opgegeten. Lekker buiten nog wat verslag in elkaar geknutseld en een heerlijk glaasje wijn gedronken.

Donderdag 15 september 2016.

Vandaag gaan we verkassen naar een camping in Belgie. Zo is de bedoeling. Vanmorgen eerst weer broodjes gehaald en  gelijk de camping betaald. Al met al was het nog dik 10 uur voordat we wegreden. En deze keer ging de tocht in omgekeerde richting van Berdorf naar Vianden alwaar we nog een blik konden werpen op de vergane glorie. Het sluiten van de campings is de doodsteek voor Vianden. Nadat we via de stuwdam het plaatsje verlaten rijden we via Stolzenburg over de A10 en komen bij Hosingen weer op de route. De reis is naar een camping in Belgie in het onderste puntje . Ouren heet het plaatsje en het heeft 129 inwoners.

Als we via Weiswampach naar Ouren rijden  komen we op een uitzichtpunt waar we het plaatsje beneden in het dal zien liggen.

ekl_6886

En als we later na een flinke afdaling het plaatsje inrijden komen we na een paar bochten en over een brug aan bij de camping. Binnen in het restaurant annex cafe kunnen we ons melden, en krijgen we een plattegrondje met daarop de plaatsen. Omdat we nog niet wisten hoe lang we zouden blijven betaalden we de eerste nacht maar gelijk, mede omdat de beheerster de andere dag niet aanwezig zou zijn.  Er waren plaatsen genoeg vrij, en we mochten zelf uitkiezen. Dit deden we, en enige tijd later konden we de stroom aansluiten en ons luifeltje uitdraaien.

ekl_6912

In Ouren (B) lijkt het of de tijd heeft stil gestaan

ekl_6915EKL_6936

Omdat we juist na de middag waren gearriveerd konden we wat later nog even het plaatsje gaan verkennen waarbij de kerk ons eerste doel was. Een prachtige kerk, met een prima onderhouden begraafplaats er omheen, en via een hek kon je op een oude kruisweg naar een hoger gelegen kapel wandelen.

EKL_6953EKL_6937

Halverwege had je nog een bankje vanwaar je een prachtig uitzicht had over de vallei.

ekl_6976

sÁvonds hadden we regen, dus zaten we binnen, de andere morgen was het mistig en gezien de weersvoorspellingen besloten we maar op te breken. Maar eerst werden de broodjes welke wij besteld hadden nog even opgegeten. Dit was een camping met heel mooi kraakhelder sanitair, en eigenlijk hadden we de andere kant van het plaatsje nog niet gezien. Dit houden we dus maar voor een volgende keer, want op deze camping komen we graag terug. Via Weiswampach reden we naar een hele grote supermarkt om melk te gaan halen, want deze (Luxemburgse) melk smaakt zo lekker dat we er de hele familie een plezier mee doen. Als we even later het bord Luxemburg achter ons laten en Belgie weer inrijden zit de vakantie er bijna op, want de terugreis hoort daar natuurlijk ook nog bij. We arriveren juist voor de avondspits weer in het vertrouwde nest en kunnen gaan uitpakken. Kortom een heerlijke vakantie met prachtig weer, fijne campings en zonder problemen weer thuis, wat wil je nog meer.