Rondje Niet naar de Moezel

zondag 21 mei 2023

Deze morgen rond een uur of kwart over 10 afgereisd naar Midden Limburg. Ik had gisteren gebeld met camping de Diergaard of er nog een plekje was. Met de mededeling dat we langs kwamen met de Blauwe Bus. Nadat op de camping het kwartje gevallen was konden we uiteraard langskomen en verheugden zij zich op ons bezoek. Ondanks dat er weinig vrachtverkeer op de weg reed was het druk met vakantieverkeer. Toen we ter hoogte van den Bosch kwamen begon de ronde van Gorkum. PD0NUD was met horten en stoten te horen tot hij helemaal in de ruis verdween.  We begonnen met het tellen van campers die we tegenkwamen en die ons inhaalden. En al snel waren we de honderd gepasseerd. Bij Eindhoven stagneerde het een beetje , maar zonder aanwijsbare reden kwam de teller weer snel naar de 85 Km /uur en kwamen we in de buurt van afrit 44 St. Joost op de A2. Na wat provinciale wegen arriveerden we op de camping , waar we hartelijk verwelkomd werden.

We hadden de bus op de parkeerplaats gestald, en hoorden dat ons plekje nog niet vrij was. De kroeg in aanbouw was nog niet gereed vertelde men, dit had alles te maken met vergunningen van de gemeente vertelde de eigenaar. Daarom wachtten wij even tot de mensen vertrokken waren en tot dat het gras was gemaaid. Dat was zeker geen straf, het was prachtig weer. Nadat het gras gekortwiekt was konden we parkeren en hebben we snel de luifel uit gedraaid en de stoelen buiten gezet.

Om een uur of drie zouden we nog een stukje gaan fietsen in de omgeving. Al snel bleken er problemen met een fiets. De kilometerteller deed het niet en de ondersteuning viel ook uit. Ook kwam er een sleuteltje in beeld en de foutcode 21. Na wat zoekwerk op internet zou het probleem liggen in de sensor en de magneet van de kilometerteller. Bij nadere inspectie bleek deze een kwartslag gedraaid waardoor de storing zich voordeed. Nadat het magneetje weer goed was gedraaid bleek het euvel verholpen te zijn. Inmiddels was het al te laat om nog te gaan fietsen, dus bleven we maar op de camping.

S;Avonds was het heerlijk weer om buiten te zitten met een knabbeltje kaas en wat drinken. Erg vervelend allemaal.

Maandag 22 mei 2023

Het was warm deze nacht, geslapen met het dak open waardoor het later afkoelde. S’Morgens rustig aan opgestart omdat het bewolkt was. Deze dag is het wat minder met het weer en er komen buien aan zo rond 5 uur vanmiddag.

Dus maar even een route in elkaar geknutselt met Komoot welke we gaan doen om de fiets te testen. Ik heb er alle hoop op dat het goed gaat. Onze buren vertrekken vanaf de camping zodat het wel erg rustig wordt. Rond de middag vertrokken voor een testrit, en alles lijkt te werken. Precies halverwege brak de bout van mijn zadel af.

Dit is al de tweede keer dat deze M8 bout het begeeft. Gelukkig had ik een paar reservebouten gekocht die in de camper liggen, en zelfs in het onderhoudstasje zat er eentje, zodat we die zo zouden kunnen verwisselen. Maar helaas kreeg ik het afgebroken stuk bout er niet uit. Daar had ik een tang en een sleuteltje voor nodig. Dus restte ons niet anders dan een verkorte terugweg naar de camping af te leggen vanaf de bagagedrager. Dit verliep allemaal prima, en terug op de camping werd de gereedschapskoffer gebruikt, en de bout er uit gedraaid. Een nieuwe bout er weer in geplaatst, en ook gelijk de benodigde sleutel en een tang plus een nieuwe reservebout in de fietstas gedaan. Het is wachten op de volgende keer dat het gebeurt. Thuis maar eens kijken voor een ander zadel met een andere bevestiging of een sterkere inbusbout zodat dit in ieder geval niet meer kan gebeuren.

De rest van de middag op de camping doorgebracht, en sÁvonds wat gelezen onder het genot van een sapje.

Dinsdag 23 mei 2023

Vanmorgen moet er zelf brood gebakken worden. Op een bord op de camping staat aangegeven dat de bakker tot 30 mei met vakantie is. Dus de bezorgdienst op de camping is er niet iedere morgen. We moeten ook kijken of onze planning nog wel doorgang kan vinden.

Normaal zouden we woensdag doorgereden zijn naar de moezel en een camping bij Punderich als voorkeur op de lijst hebben staan. We zijn er echter achter gekomen dat het in Duitsland van komend weekeind tot en met de Pinksterweek vakantie is. Dit hebben we al enkele jaren gezien op de diverse webcams. De campings liepen boordevol, en nu zal dat voor deze week niet zo’n probleem zijn, maar als we zondag verkassen willen, dan denk ik dat het wel eens een probleem kan worden, mede gezien de uitstekende weersvoorspelling naar 24-25 graden.

We denken dat we misschien een alternatieve zijsprong moeten maken naar Good Old Luxemburg.  Inmiddels zijn we er achter gekomen dat de weersvoorspellingen wat zijn bijgesteld naar beneden en hebben we een nieuw plan gemaakt. We blijven tot na de Pinksteren hier staan en gaan dan richting Luxemburg. Dit houdt wel in dat we moeten verkassen op de camping omdat deze plaats besproken is. En we rollen een verjaardagsfeest binnen, maar daarover later meer. Terug naar het heden op camping Diervreugd in Echterbosch bij Mariahoop. Het weer valt nog steeds mee, van de regen die was voorspeld hebben we nog niets gezien. Dus gaan we vanmiddag nog maar even weg om een tourtje te maken van een kilometer of 23.

Dat is prima om zo even de fietsen te testen die het weer perfect deden. Een mooie route door Duitsland en op de terugtocht nog even langs de winkels in Waldfeucht om wat verse spullen en een fles wijn te scoren.

Terug op de camping wat van de fles geproefd, en lekker buiten gezeten. S,Avonds wezen kijken naar een nieuw plekje in de boomgaard en wat gesproken met Martin Zegwaard, die druk bezig was met de voorbereiding van het feest. Dat belooft wat te worden als ik het zo bekijk.

woensdag 24 mei 2023

Vanmorgen uitgeslapen na een korte regeling van de waterhuishouding 0m 06.00 uur. Het is koud geweest vannacht, maar nadat we om een uur of negen er uit rolden scheen de zon en was het zo weer lekker warm.

Vanmorgen eerst weer broodjes gebakken en gegeten, daarna zijn we naar Susteren gefietst om iets te kopen voor de verjaardag van de campingbaas wat aankomend weekeind gevierd gaat worden. De fietsen doen het prima. Een leuke route door bos en langs zandafgravingen waar omheen een camping was gevestigd.

Op de terugweg dreigde het naar regen, maar dat viel gelukkig mee. S’Middags samen met campingbaas Martin wat zijwanden in de feesttenten opgehangen voor het feest wat gevierd gaat worden a.s. zaterdag voor zijn 70 e verjaardag. Dit belooft een knalfeest te worden met live muziek en heerlijk eten en drinken. Omdat we een paar keer wat te drinken namen was het  al snel weer tijd om te eten weer tijd om te eten. Savonds binnen gezeten, want het koelt wel af.

donderdag 25 mei 2023

Deze morgen schijnt de zon volop, en hebben we lekker buiten gegeten. Al snel kregen we een koppeltje kippen op visite die de hele camping afstruinen of er nog wat te snaaien valt. Vandaag of morgen gaan we verkassen, omdat we langer gebleven zijn als de bedoeling was kunnen we tot morgen op dit plekje blijven staan. We gaan dus vandaag een beetje inpakken, en er staat ook nog een fietstochtje op de planning.

Dit was weer ondersteund door Komoot, en via wat dorpjes en veldwegen reden we naar een paar waterpartijen wat vermoedelijk putten voor zandwinning zijn geweest.

Een prachtig recreatiegebied waar je helemaal omheen en tussendoor kan fietsen. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen, maar dat hebben we maar even overgeslagen. Er zijn terrasjes en heel veel bankjes om lekker uit te rusten.

Daar rond omheen allemaal nieuwbouw huizen waarbij het ene nog mooier is dan het andere, dit is zeker geen arme buurt. Na wat omzwervingen komen we weer terug op de camping en hebben daar onder het genot van een wijntje wat zitten lezen.

Enige tijd later kwam Sido nog even wat drinken, hij was druk met gras maaien maar vond dat hij wel even rust had verdiend. S’avonds wat gelezen en voor we het door hadden was het weer tijd om naar bed te gaan.

vrijdag 26 mei 2023

Vanmorgen om een uur of zeven uit bed , we gaan opbreken en verhuizen. Maar eerst moeten we nog even wat broodjes bakken. Nadat we gegeten hadden hebben we de luifel ingedraaid en het een en ander vast gezet. Het rijden is verder dan het te voet is via een paadje van het ene veld naar de boomgaard.

Al snel waren we daar aangekomen en konden we weer op gaan bouwen. Dit was snel geregeld en binnen het kwartier was de verhuizing compleet en alles weer op orde. Doordat wij langer gebleven zijn dan eerst de bedoeling was moesten we dus verkassen omdat er vandaag gasten komen die op dat plekje geboekt hadden.

Zo het er uit ziet loopt de camping vandaag vol met gasten, waarbij de genodigden voor het feest allemaal in de boomgaard zijn geplaatst.

We zijn vanmiddag nog een rondje wezen maken over Posterholt, dat hadden we al eens eerder gedaan, maar het was toch weer een leuke route die met een paar aanpassingen prima te doen was.

Toen we terug kwamen op de camping was deze inderdaad vol gelopen met kampeerders en feestgangers. Naast wat campers waren er ook verschillende tenten op het tentenveld opgeslagen. Allemaal gasten voor het feestje zo te zien. Er staat redelijk wat wind, en we zijn blij met de positie waarin we de bus hebben opgesteld. Nu kunnen we er achter mooi uit de wind en in de zon zitten. Na een blik soep te hebben open getrokken vinden we het prachtig voor vandaag. Morgenochtend eerst naar Waldfeucht naar de winkel om wat brood en andere zaken in te slaan, want zondag en Pinksteren Maandag is alles gesloten.

Zaterdag 27 mei 2023.

Deze morgen om 7 uur uit de veren, er moet brood gebakken worden. De bakker is nog steeds met vakantie, dus moet onze eigen oven aan gang.

Daar hadden we dus niet op gerekend met het inslaan van voorgebakken broden. We zijn dus door de voorraad heen gebakken welke we voor volgende week gepland hadden.

Maar gelukkig kunnen we weer nieuwe broodjes en stokbroden kopen bij 2 supermarkten die redelijk in de buurt liggen op ongeveer 4 kilometer heen en weer.

Nadat we dit allemaal geregeld hebben kan het feest beginnen. Ondertussen hadden we ook nieuwe buren gekregen en was het onderling erg gezellig.  Van lieverlee arriveerden de eerste gasten en ook de band was al opgebouwd en aan het soundchecks doen. We konden vanaf onze plaats alles aardig meebeleven en er werd een leuk stukje muziek weggegeven. Later op de middag verscheen er plotseling een bekend gezicht in beeld. Jan de Boon PA7J stond voor onze neus. Die had geluk gehad dat er iemand had afgezegd, en zodoende een plekje had weten te bemachtigen. Hij vertelde dat alles heel erg druk was, en dat er nergens meer een plaatsje te vinden was Zelfs op de camperplek was alles vol. Op de camping aangekomen zag hij de Hardinxveld-Giessendamse vlag waaien boven de bomen uit. Toen werd hij wel erg nieuwsgierig wie er op de camping zou staan, en weldra werd deze vraag beantwoord.

Inmiddels was het feest in volle gang en liep ik wat heen en weer om wat foto’s te maken wat prima lukte met het mooie weer.

De live muziek was perfect en speelde oude nummers uit de jaren 60, en ook was er een Armand achtig optreden van een zanger op een gitaar.

Ook was voor de inwendige mens volop gezorgd.

We hebben niet gedroomd, maar even later verscheen Elvis Presley himself op het feestterrein met een kort optreden.

Later spraken wij af om sÁvonds om een uur of 8 een biertje te gaan drinken waarbij we zodoende een gezellige avond hadden.

Rond een uur of elf vertrokken we weer richting ons vakantiehuis en hebben daar nog wat geschreven en daarna te bed.

Zondag 28 mei 2023

Deze morgen fris weer op en wezen fruhsjoppen bij Martin en Agnes. Lekker broodje ei met spek, Jus d Orange en een biertje na. Was gezellig zo samen buiten met prachtig weer. Toch nog even een fietstocht voorbereid naar Slek van 20 Km waar we bij een eettentje heerlijk gegeten hebben.

S’middags buiten gezeten, het waait hard, maar gelukkig staat de bus op de wind zodat we er lekker achter kunnen zitten. sÁvonds een filmpje gekeken.

maandag 29 mei 2023

Deze morgen eerst nog een route in elkaar gesleuteld, maar ondanks dat de zon schijnt is het koud van de wind. 18 Km is ver zat, en s’middags de antenne afgebroken en opgeruimd. Morgen verkassen naar ???

Dinsdag30 mei 2023

Vanmorgen om half acht uit bed en van lieverlee  ingepakt, en de camping wezen betalen. Was erg leuk maar Martin was even weg om de tap terug te brengen. Daarom zijn we eerst boodschappen wezen doen bij de Aldi in Waldfeucht. Daarna toch maar even langs de camping gereden om nog even te toiletteren en te kijken of de Chef al terug was.

Dat was hij inderdaad, en hij vond het leuk dat we de moeite hadden genomen om nog even afscheid te nemen.

Daarna de route naar Battice gezet waar we even gegeten hebben. Al snel weer verder , maar vlak voorbij Verviers reden we in een file. Wegwerkzaamheden, maaien en een ongeval bezorgde ons een vertraging van een half uur. Door dit langzaam rijden is waarschijnlijk de computer weer op tilt gegaan, en dus bij Francorchamps met 50 kilometer /uur omhoog zonder turbo. Even later op een parkeerplaats gestopt, overnieuw gestart, en tot Wallendorf geen probleem meer gehad. Was wel weer mooi ruk, maar we weten hoe we het op kunnen lossen. Op de camping aangekomen staan we lekker onder de bomen in de schaduw, het belooft 25 graden te worden , dus een prima plekje.

Vandaag rustig aan, lekker eten en vanavond tam aan. Morgen zien we wel weer. We hebben een plekje tot vrijdag, maar de campingbaas heeft dit uit eigen initiatief verlengd tot zondag. Dus als we langer willen blijven dan kan dat zonder probleem.

Woensdag 31 mei 2023

Vanmorgen eerst maar wat broodjes opgehaald bij de receptie welke we gisteren besteld hadden. , daarna eerst maar eens rustig gegeten, lekker buiten. Vandaag hebben we een tochtje naar Bollendorf gepland, niets nieuws, iets wat we enkele jaren terug ook al deden.

De route over Duitsland terug was zwaarder dan via het fietspad op de heenweg. Voorbij de camping Altschmiede ging het asfalt over in gravel en moesten we flink klimmen, met stukken lopen er tussen. De rest van de route was goed te doen, al zat er ook nog wel wat op en neer in.

Juist voor de terugkomst in Wallendorf hebben we nog wat gegeten op een stel bankjes die daar stonden, met als tafel een hele grote steen.

Een stukje verder gestopt om wat foto’s te makenop een punt waar je een prachtig zicht hebt op het plaatsje, het lijkt wel een schilderij als je de kerktoren in de zon ziet staan met de huisjes er omheen aan de rand van de rivier. 

Terug op de camping lekker uitrusten en buiten gezeten 23 graden, maar wel wat wind.

Donderdag 1 juni 2023.

De zon schijnt een put in de grond, dus zijn we rond een uur of acht uit bed gerold. Broodjes gebakken en dit verslag ondertussen bijgewerkt. We horen sirenes, en een ambulance stopt ergens aan de Duitse kant in het plaatsje. Enige tijd later verschijnt er een gele kanarie van de ADAC boven de camping die een plekje zoekt om te landen.

We dachten dat hij wel op de camping aan de Duitse kant zou gaan staan, maar later bleek dat op een bouwterein een stukje verder een ongeval was gebeurd, en dat hij vlakbij kon landen.

De reis gaat vandaag naar Ettelbruck, via een prachtig fietspad aan de rivier. Ook dit is niet nieuw, maar wel ontzettend mooi om te fietsen.

Bijna geheel autovrij met wat lichte stijgingen en dalingen. Dit is een tochtje van 30 kilometer. Maar eerst maar eens buiten aan de koffie en de gebakken broodjes, dat lijkt mij een goed idee. Al snel loopt de temperatuur op naar lekkere waarden, en kunnen we het tochtje naar Ingeldorf aanvangen.

Een prachtige fietstocht over verharde fietspaden, veel bankjes om lekker te zitten en toch ook een nieuw stukje op de terugweg aan de andere kant van de rivier.

Ondanks dat we 30 kilometer reden was het een fijne bijna vlakke tocht.

Terug op de camping gekeken hoe het zit met het gratis openbaar vervoer. Daar is een app van voor op de telefoon, en het kind kan de was doen. Van lieverlee wordt het druk met binnenkomers op de camping, veel campers komen aan, en nog weinig bezoekers vertrekken.

Prachtig weer om nog wat buiten te zitten na het eten, maar wat later wordt het al snel koud zodat we naar binnen zijn gegaan.

vrijdag 2 juni 2023

Vanmorgen is het weer wat minder, geen zon en 20 graden, Iedereen loopt met jassen en truien aan, en er staat ook nog steeds wat wind. Dus eerst maar broodjes bakken en binnen eten vandaag. Op naar de koffie. Al snel wordt het wat warmer en komt de zon er door. Gisteravond heb ik een openbaar vervoer app gedownload waar je een reis mee samen kan stellen, Het openbaar vervoer is gratis in Luxemburg, dus gaan we met de bus naar Ettelbruck.

En dan door naar de Stad met de trein. Wel een belevenis om weer eens in de bus gezeten te hebben, 25 stopplekken tot Ettelbruck, hij staat meer stil dan hij rijdt. Maar wel prima geregeld in de bus, waar je op een scherm kan zien wat de volgende 5 stopplekken zijn, wat ook wordt afgeroepen. Prima geregeld allemaal, en drie kwartier later komen we in Ettelbruck aan bij het station wat er niet meer is. Het oude treinstation heeft men namelijk met de grond gelijk gemaakt en het is een grote bouwput daar.

De trein was prima, een dubbeldekker met veel vrije plekken, waarbij moet worden vermeld dat alleen de 2e klasse gratis is. Voor de eerste klasse moet je namelijk wel een vervoerbewijs hebben.

Voor we aankomen in de stad stoppen we nog op een gloednieuw station Pfaffenthal-Kirchberg. Luxe beton en roestvrij staal geven het een modern aanzicht. In het station in de Stad lijkt alles nog het oude en al snel lopen we de stad in.

Het is denk ik een jaar of 10 geleden dat we daar waren, toen zag je daar heel veel zwervers die daar rondhingen. Nu was er een gigantische toename van buitenlanders te zien, van hoofdzakelijk mannelijke sexe uit landen als Somalië Eritrea, en zulk soort gebieden. Zij geven het bezoek een onveilig idee, lopen vlak achter je en hebben allemaal een dure telefoon. De stad zelf oogt smerig, en niet meer zo als 10 jaar terug toen de straten keurig schoon waren.

We hebben wat rond gekeken en zijn maar weer snel naar het station gelopen waar vandaan we de trein naar Diekirch hebben genomen.

En van daaruit met bus 190 weer naar de camping.

sÁvonds was het een beetje fris, dus binnen gezeten. Morgen en de komende dagen gaat het kwik naar 26 graden.

zaterdag 3 juni 2023

 Vanmorgen eerst broodjes gebakken, we hebben alle tijd omdat we een rustdag hebben ingepland. Deze morgen wat gesproken met de buren en lekker buiten gezeten. S’Middags belde Pascal of het goed was als hij mij op zou halen om de nieuwe kazerne te bekijken. Daar kon ik moeilijk nee tegen zeggen en na 20 minuten kwam de brandweertaxi voorrijden op de camping met Pascal Gilles en Daniel er in. Dat gaf wel enig bekijks, dus vertrokken we gelijk maar richting Vianden. Via de Duitse kant was de snelste weg, dus duurde het 20 minuten voordat we bij de kazerne ter plaatse waren.

Een imposant gebouw, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Na eerst buitenom alles bekeken te hebben verhuisden we al snel naar binnen waar de vloeren nog gestort moesten worden over de slangen van de vloerverwarming welke bijna door het gehele gebouw was aangelegd.

In de ruimten bestemd voor de diverse inrichting zoals een keuken, een kantoor voor de commandant en de ondercommandant alsmede ook nog een ruimte welke wordt ingericht als funkraum, wat in beeld gaat komen als er lokaal wateroverlast, storm of andere ongemakken zich aandienen kunnen de auto’s van hieruit worden aangestuurd.

De diverse gemeenschaps en instructie lokalen, slaapruimten, de lift, de technische ruimten, de bergplaatsen en de voertuigenhal. Er was aan alles  gedacht binnen dit moderne nieuwe gebouw.

Maar voordat het klaar was moest er nog veel werk worden verzet. Zo werd maar besloten nog wat te gaan drinken op de oude kazerne waar we Mallo tegen het lijf liepen, na een hartelijke kennismaking gingen we aan de limo, en geen bier zoals je zou verwachten.

Ook hier zijn de oude tijden uitgebannen en horen die tot het verleden. Later komt Monique ook nog even binnen lopen en kan zo haar Nederlands weer even ophalen. Ik werd weer netjes afgeleverd op de camping waar campingbaas Ron bijna een hartverzakking kreeg toen hij mij zag zitten, hij dacht dat er iets met mijn gezondheid mis was. Na Daniel gevraagd te hebben of hij nog wat wou drinken bedankte hij daarvoor en vertrok weer naar Vianden. Super geregeld door de brandweermaatjes in Vianden. s’Avonds nog wat buiten gezeten en bijtijds naar bed.

Zondag 4 juni 2023

Vanmorgen om 7 uur wakker voor een bezoek aan de waterhuishouding. Daarna nog even terug tot kwart over 8, het is prachtig weer, de zon schijnt een put in de grond. Onze buren gaan vanmorgen weg, maar voor die tijd kunnen we nog even naar Reisdorf naar de bakker voor wat broodjes en een stokbrood te halen. Dit lukte aardig, want we waren op tijd terug om ze hartelijk de hand te schudden. Zij moesten naar Noord Holland, een flinke reis dus. Na enig overleg besloten we bij te boeken omdat we op een fantastische plaats staan, we hebben besloten om donderdag weg te gaan en dan te kijken of dat er meer Noordelijk plaats is voor een tussenstop in Lieler of bij de Camping Um Bierg. Het boeken was geen probleem, dus was dat snel geregeld. Daarna nog wat gepraat op de camping en onderweg voor een fietstochtje richting het Noorden. Vanaf de camping zijn we vertrokken naar de Duitse kant om daar via het brugje juist voorbij het dorp het fietspad naar Vianden te nemen en daarna via Hoesdorf naar Gentingen te rijden.

Aan het begin over de brug was het even een hevige klim, en een stuk verder na een haakse bocht nog eentje. Maar geen probleem , en via de N10 kwamen we op een punt dat we bij Gentingen de fietsbrug over moesten. Natuurlijk reden we weer te ver en moesten we omkeren om via een geitenpaadje bij de brug uit te komen.

Aan de Duitse kant was net over de brug het kerkje, en daar was ook een mooi plekje om wat te eten en even te zitten. Het kerkje stamt uit 1710 en ziet er nog prachtig uit. Op het kerkhof er omheen is een mix van hele oude en ook nieuwe graven. Via het verharde pad hadden we op de weg uit moeten komen, maar wij waren zo eigenwijs om het onverharde doorlopende pas te nemen wat een paar kilometer verder ook weer na veel gehobbel op de weg uit kwam.

De terugreis was prima te doen zonder veel steile hellingen, en na een kilometer of 6  kregen we het bord van Wallendorf weer in zicht. We besloten nog wat te gaan drinken op de rustplaats waar we eerder deze week ook geweest waren, lekker onder de bomen en uit de zon.

Geruime tijd later besloten we via de brug bij Dillingen weer terug te gaan vaan de Luxemburgse kant en zo terug te rijden naar Wallendorf-Pont. De rest van de dag lekker luieren op de camping.

maandag 5 juni 2023

Vanmorgen weer uitgeslapen, we hoeven er per slot van rekening niet uit om op te breken. Het is weer een heel gebeuren rond om ons heen van mensen die opbreken en weggaan. Van de overburen krijgen we nog een goede tip om eens bij hun op de familiecamping te komen staan in Afferden. Dar gaan we zeker een keer bekijken. De fietstocht van vandaag is richting Dikierch.

Dit is ook weer een herhaling van de eerder gemaakte tocht, maar wel heel erg lekker.

Mooie fietspaden en na een kilometer of 30 landen we via de Duitse kant vanaf Reisdorf weer op de camping.

De rest van de dag doorgebracht met Dolce far Niente.

Dinsdag 6 juni 2023.

Deze morgen eerst naar Reisdorf gefietst voor broodjes, en het is nog steeds prima weer. De vooruitzichten zijn weer 25 graden vandaag. Nadat we gegeten hadden zijn we nog maar eens Naar Bollendorf Pont gefietst en waar we lekker onder de bomen hebben gezeten.

Later met een tussenstop langs het fietspad hebben we de terugweg weer gereden.

Terug op de camping werden we verrast door een fikse regenbui welke niet was aangekondigd. Alles weer lekker fris, nieuwe buren met kennissen uit Alblasserdam en dan is het wereldje weer klein aangezien dat een voormalig brandweerman betreft.

woensdag 7 juni 2023

Nadat we uitgeslapen hadden zijn we eerst maar eens uitgebreid wezen badderen. Daarna  zelf weer broodjes gebakken, en alles op ons gemak gedaan. We hebben geen fietsplannen voor vandaag.

De camping loopt weer voor een deel leeg, en ook worden deze plekken weer snel bezet door nieuwe bewoners. Omdat er regen en onweer wordt verwacht hebben we s.Middags de luifel ingedraaid, Maar tot op heden is er nog niets van buien te merken hoewel het al bijna 18.00 uur is. Het belooft regen, hagel en onweer. Voor het eerste staan we perfect onder de boom, voor het laatste wat minder. Nadat we alles binnen hebben barst de bui los, regen, hagel en een flinke klap onweer op 1,5 Km. Hiermee is de bui gelijk voorbij. Bij nader inzien staan de buren welke vooraan de camping staan toch niet op zo’n goede plek, het water verzamelde zich voor de tent en later ook daarin. Maar omdat ze ook op wielen staan is er niets aan de hand. Morgen breken we op, maar we horen dat het overal erg druk is op de campings.

Ook is het morgen een feestdag in Duitsland, dus valt ons idee om in Korperich boodschappen te gaan doen in het water, we gaan het wel zien waar we even wat inkopen gaan doen in Luxemburg tijdens het verplaatsen. Er staan 3 campings op het programma, Um Bierg, in Tarchamps, De camping van Erwin in Lieler of de camping bij de Papendrechters van Camping Woltztal waar we enkele jaren geleden voor het laatst geweest zijn. Als deze allemaal vol zijn dan gooien we het gas op die lollie en rijden we naar huis.

Donderdag 8 juni 2023.

Deze morgen vroeg uit de veren omdat we op gaan breken. Het is erg mistig, wat te wijten is aan de regen welke gisteren gevallen is. Eigenlijk is het meeste al gebeurd omdat we gisteren voor de bui alles droog binnen hadden.  Nadat we de fietsen geladen hadden zijn we nog afscheid wezen nemen van de buren die uit Belgie kwamen met hun hond. Daar kwam je niet zomaar weg omdat die weer veel te vertellen hadden. Maar enige tijd later reden we toch de camping af en was de navi ingesteld op Tarchamps. Via de Duitse kant zijn we via Korperich naar Vianden gereden om te tanken en gelijk wat boodschappen te doen bij de pomp.

Daarna door, en via de stuw , waar men prachtige kunstwerken op gemaakt had door naar Stolzembourg en daar naar boven toe. Met wat omwegen vanwege wegomleidingen arriveerden we op de camping in Tarchamps alwaar een nieuwe eigenaar op bleek te zitten.

Dus vrijdag geen halve kippendag meer, maar je kan er nog steeds lekker eten hoorden we. We hebben weer een mooi plekje onder een boom, dus weer weinig mogelijkheden om een HF antenne op te zetten.

Wel een mooi uitzicht vanaf de camping

De prijs is hier ook flink omhoog gegaan ondanks dat het een SVR camping is, maar dat is ergens anders bijna ook gebeurd het laatste jaar. Sávonds maar bijtijds in bed gedoken en geslapen als een blok.

Vrijdag 9 juni 2023.

Vanmorgen om 8 uur opgestaan en onder het broodjes bakken viel de stroom uit. Dit bleek lager op de camping een kabel te zijn welke kapot was. Maar na herinschakeling bleek bij ons de automaat er uit te liggen aan de paal. Ze hebben afgelopen jaar een hoop stroomkasten bijgeplaatst en dat schijnt een puinhoop te zijn. Enige tijd later bleek er een kabel verbrand welke waarschijnlijk door het maaien beschadigd was geraakt.

Ook had dit tot gevolg dat er een automaat uit gevlogen was van de groep waar wij op stonden. Dit was snel verholpen en we konden weer verder met broodjes bakken. De rest van de morgen lekker buiten gezeten en ook nog een stukje verslag geschreven. S,Middags ongeveer 5,5 kilometer gefietst, maar dat was hier geen succes steile hellingen en bospaden met gravel.

In het zicht van de camping

De rest van de middag lekker gerelaxt en tot 8 uur buiten gezeten . 23 graden en licht bewolkt. Omdat er toch nog gegeten kan worden in het camping restaurant hebben we besloten daar vanavond maar een tafeltje te bespreken.

Het eten was weer prima, zodat we met een welgedaan gevoel konden gaan maffen. Morgen rijden we weer naar huis om te kijken of daar alles nog overeind staat.