Onderhoud en klusjes 1

Achter de koelkast werden de relais voor de automatische omschakeling van de koelkast geplaatst.Aan de paal staat de koelkast automatisch aan op 230V.Bij afkoppeling van de walstroom is de koelkast uit, omdat hij anders de HH accu in 4 uur leegtrekt.Na het starten van de motor staat de koelkast aan op 12V.Daar de verlichting van de koelkast alleen op 12V werkt is deze losgekoppeld van het 12V circuit, en heeft dit een aparte voeding gekregen zodat hij ook werkt op 230V als de walvoeding er op staat.
De controlelampjes op de koelkast laten zien welke voeding er op staat.

Met het plaatsen van een zekeringklem en het apart aansluiten van de koelkastverlichting werkt dit ook als de koelkast op de walvoeding is aangesloten.

DSC06045

Het reservewiel kon wel een verfje gebruiken

DSC05944

 

Er werd een nieuw kitrandje boven de rails van de schuifdeur getrokken omdat het oude verpulverd was.

DSC05947

Ook werd de koelbox voor het  bewaren van drinken voorzien van een automatische schakeling.
Deze gaat automatisch aan als we op de walvoeding staan.
Na het starten van de motor gaat de koeling op 12V.
Bij stilstand is de koelbox uit.
Omdat de koelbox nogal gehorig is kan deze met een schakelaar worden bediend, en als alles wat er in zit op temperatuur is dan kan deze gemakkelijk tijdens de nachtelijke uren uitstaan.

De voeding voor de koelbox op 230V, en de voeding voor 12V

DSC05956

In de oranje gemerkte delen op het hoofdbord zitten de relais voor de automatische omschakeling van de koelbox, met de daar bijbehorende beveiliging.

De voeding voor de verlichting van de koelkast moet op deze foto nog worden aangepast.

Dsc05916

Ten behoeve van de televisie werden een extra wandcontactdoos en een binnenantenne voor DVB-T geplaatst, dit heeft het voordeel dat er geen losse snoeren naar beneden hangen welke tussen de schuifdeur kunnen komen.
De antennedoos op het kastje krijgt ook nog een signaal van een aansluiting achterin de bus, hierop kan een kabel van de CAI worden aangesloten.
De stekers welke op het kastje zitten ingeplugd zijn van de binnenantenne en de aan sluiting naar de TV.
DSC06034

De dorpels geinspecteerd, en dit ziet er goed uit.

De pootjes van de instapbakken geverfd, omdat daar nog wat roest aan zat wat indrukken achterliet op de verf van de dorpel.

DSC05794

Een extra achteruitrijlamp moet meer zicht geven in het donker.

DSC05963

Omdat de wielkeggen in geval van nood snel bereikbaar moeten zijn was opbergen in het “achteronder” geen goed plan.
Met behulp van een paar aluminium beugeltjes zitten ze nu binnen handbereik gemonteerd.

DSC06061

Op dit vrije plaatsje nog een lader voor de portofoon ingebouwd.

DSC06072

Omdat de beide systemen niet volledig te scheiden zijn zit er ook nog een 12V verdeling van de oude installatie in de hangkast. Het raakt al aardig vol onder de stoel, en er kan niets meer bij

DSC06470

Ook wordt er nog een schakelaar (S68) geplaatst voor het overbruggen van het koelkast relais. Bij langdurige stilstand kan dan de functie van het relais worden overgenomen door de schakelaar. Bij korte stilstand kan weer terug worden geschakeld op de automatische stand. Bij inschakeling van de overbruggingsschakelaar is de knop verlicht (H68)

tekening 2 tekening 12