De aankoop

Hoe het begon in 2009

1

Na lang zoeken hebben wij in 2009 een buscamper gekocht. Dit heeft ons ongeveer een jaar erg veel tijd op internet gekost, waar we er duizenden hebben bekeken. Na rijp beraad wisten wij wat we zochten, maar daar waren er niet zoveel van.

De uiteindelijke keus voor een camper had te maken met het volgende probleem. Als we een caravan hadden gekocht dan moesten we ook onze 6 jaar oude Polo met veel opties inruilen voor een zwaarder exemplaar, en de inruilwaarde hiervan was twee jaar terug al gezakt naar een dieptepunt. Nu hebben we de kosten welke we twee jaar geleden moesten bijleggen om een nieuwe auto te kopen uitgegeven aan een Mercedes Sprinter bus, en hebben we de kosten voor een caravan “uitgespaard”.

Er waren wel een paar zaken waar we rekening mee moesten houden bij de koop van de bus, met mijn lengte van 1.90 meter zou het in de breedte slapen niets worden, en de stahoogte had hier ook mee te maken. Dus er werd een rondzit gezocht, lekker languit liggen als het regent, en met een verhoogd vast dak.

Bij Koopmans Campers in Zelhem stond er een uit 2000 welke aan deze eisen voldeed, doch deze bleek na een bezoek aan de site van de RDW sinds 2 jaar op een Nederlands kenteken te staan. Dan vraag je jezelf af waarom hij niet verkocht is in die tijd, en om daar achter te komen reden we op een dag in mei langs om een kijkje te nemen. De bus werd bekeken, en er werd een uitgebreide proefrit gemaakt, veel koffie gedronken, en een paar dagen bedenktijd gevraagd om alles nog eens te overdenken. Het zag er allemaal keurig uit, zowel aan de buiten als de binnenkant, de leeftijd in aanmerking genomen, en de motor draaide als een zonnetje.

Na alles thuis nog eens bekeken te hebben (ik had tijdens de proefrit een uitgebreide serie foto’s van de bus gemaakt) hebben we hem gekocht, er werd nog een nieuwe uitlaat onder gemonteerd, en ook een verse APK keuring op gezet. Een week later zijn we met de trein afgereisd, en werden we door de heer Koopmans aan het station afgehaald. De bus overgeschreven, en de financiën geregeld, weer koffie gedronken, en we waren camperaars geworden.

Inmiddels zijn we in mei een weekeinde , en in juni 2 weken naar Luxemburg geweest, om het camperen uit te proberen. Hier is een lijstje met punten uit gekomen voor wat kleine persoonlijke aanpassingen, welke nog worden uitgewerkt.